CBS Noachschool (Schoonrewoerd) | Scholen op de kaart (2024)

Kerkweg 3 A 4145 MP Schoonrewoerd

  • CBS Noachschool (Schoonrewoerd) | Scholen op de kaart (1)
  • CBS Noachschool (Schoonrewoerd) | Scholen op de kaart (2)
  • CBS Noachschool (Schoonrewoerd) | Scholen op de kaart (3)
  • Basisonderwijs
  • Protestants-christelijk
  • 204 leerlingen
  • Download de Schoolgids

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het schoolvenster van De Noachschool in Schoonrewoerd. De Noachschool is een christelijke basisschool met als motto: 'Zorg voor iedereen!'. Wilt u meer weten? Bezoek dan onze website: www.noachschool.nl

Missie en visie

  • Wat is de missie en visie van deze school?

    Motto:Zorg voor iedereen

    Missie: Op onze school willen we kinderen aan de hand van de Bijbel opvoeden. Dit uit zich in de manier waarop we met de kinderen omgaan en deinvulling van de lessen. Ieder kind heeft verschillende gaven en talenten gekregen en moet die gebruiken en verder ontplooien. We willen kinderen begeleiden naar het volwassen worden. Ieder kind benaderen we op zijn eigen niveau en laten we werken naar zijn eigen vermogen. Als team willen we dat kinderen respect hebben voor elkaar en voor anderen, zodat iedereen zich veilig voelt op onze school.

    Visie: Op onze school geven we Bijbelgetrouw onderwijs. Wij willen de kinderen helpen bij het vinden van een goede relatie tot God, de mensen, zichzelfen de natuur. We willen de kinderen aan de hand van de Bijbel wijzen op de noodzaak om met het gehele hart, verstand en wil God lief te hebben boven alles. Dit doen we door te vertellen uit de Bijbel. Door de werking van de Heilige Geest worden kinderen behouden dankzij het werk van onze Heere Jezus. Wewillen kinderen respect bijbrengen voor elkaar. Ieder kind is uniek en evenveel waard. Door aandacht te geven aan sociale vaardigheden willen wepesten en plagen voorkomen. Het pestprotocol staat op onze site.

  • Op welke manier geeft deze school invulling aan de identiteit?

    Klimaat

    Christelijk onderwijs is een toerusting en vorming tot een levensbeschouwing die haar normen uit Gods Woord put. We streven naar een school met een sfeer van vertrouwen en respect. Een school waar het kind zich veilig voelt. We hanteren op onze school aan de Bijbel ontleende gezagsverhoudingen en streven naar een harmonieuze verstandhouding met elkaar. Onze school wil liefde tot God en de naaste, een sfeer van veiligheid, gezelligheid en ordelijkheid uitstralen, waarbij respect voor leerlingen en leerkrachten duidelijk aanwezig is. Een goede en open kind-ouder-leerkracht verhouding wordt op onze school zeer op prijs gesteld. Een kind moet met plezier naar school kunnen gaan. Het moet zich veilig voelen op onze school. We stimuleren positief gedrag van leerlingen t.o.v. elkaar.

    Opvoedingsdoel

    Wij willen de kinderen helpen bij het vinden van een goede relatie tot God, de mensen, zichzelf en de natuur. Deze relatie vinden we o.a. terug in de Tien Geboden, waar we ons naarwillen richten. We willen de kinderen ook de ruimte geven om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Dat houdt ook een stuk verantwoordelijkheid in. We proberen de kinderen dat verantwoordelijkheidsgevoel, afhankelijk van hun leeftijd, te leren.

    Onderwijsdoel

    We willen de kinderen basiskennis, inzicht, sociale, culturele, creatieve en lichamelijke vaardigheden bijbrengen. Hierdoor kunnen zij in hun samenlevingsverbanden functioneren, rekening houdend met het multiculturele karakter van onze maatschappij. We helpen hen bij hun veelzijdige ontwikkeling van hoofd, hart enhanden. Daarbij willen we dat ieder kind zich op eigen niveau en in eigen tempo kan ontwikkelen en ook echt leert wat binnen zijn mogelijkheden ligt. Ieder kind is door God geschapen en uniek. Daar willen we rekening mee houden.

Kenmerken van de school

  • Christelijk
  • Gedreven
  • Zorg voor iedereen
  • Kwaliteit
  • Samenwerken (belanghebbenden)

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal kinderen dat de CBS De Noachschool bezoek is de afgelopen jaren gestegen van 120 naar ruim 200 leerlingen. De meeste leerlingen komen uit het dorp Schoonrewoerd, maarook zien wedat ouders van buiten het dorp, door de goede verhalen over de identiteit en de zorg op school, voor onze dorpsschool kiezen. We hebben nu ook leerlingen uit o.a. Leerdam, Culemborg, Acquoy en Beesd op school.

Op 1 oktober 2024 verwachten we 209 leerlingen op school. Tot het einde van het schooljaar zullen er rond de 20 nieuwe leerlingen instromen. In de komende vijf jaar zal het leerlingaantal stabiel blijven, rond de 210 leerlingen op de teldatum van 1 oktober. De Noachschool streeft ernaar, om op één locatie,een fijne dorpsschool te zijn voor alle kinderen in Schoonrewoerd. Daarom worden nu, samen met de gemeente Vijfheerenlanden plannen voor uitbreiding op de hoofd-locatie aan de Kerkweg in Schoonrewoerd gemaakt.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
204
Landelijk gemiddelde
212

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

  • Alles wat je wilt weten over de opvang:

    Hoe wordt opvang geregeld?

    Opvang voor schooltijd
    • Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    • Door leerkracht/team
    Opvang na schooltijd

    Waar vindt de opvang plaats?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    In het schoolgebouw
    Opvang na schooltijd
    In en buiten het schoolgebouw

    Zijn er kosten voor de ouders?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    Nee
    Opvang na schooltijd
    Ja
  • Wanneer zijn de vrije dagen en schoolvakanties?

    VanTot en met
    Herfstvakantie28-10-202401-11-2024
    Kerstvakantie23-12-202403-01-2025
    Voorjaarsvakantie24-02-202528-02-2025
    Goede Vrijdag en Pasen18-04-202521-04-2025
    Meivakantie28-04-202509-05-2025
    Hemelvaart en Schoonrewoerdse markt29-05-202530-05-2025
    Pinksteren (Lang weekend)06-06-202509-06-2025
    Zomervakantie21-07-202529-08-2025
    Toelichting van de school

    Overige vrije dagen voor de leerlingen:

    • Donderdag 26 september 2024
    • vrijdag 20 december 2024
    • woensdag 5 februari 2025
    • dinsdag 10 juni 2025
    • woensdag 25 juni 2025
    • vrijdagmiddag 18 juli 2025
  • Wie is op welke momenten bereikbaar?

    DagenTijden
    Spreekuur Intern BegeleiderDinsdag 8.30 uur - 9.00 uur
    Spreekuur directeurVrijdag 8.30 uur - 9.00 uur
    Toelichting van de school

    Gesprek met de leerkracht kan na schooltijd. Een afspraak hiervoor wordt mondeling, via de mail of via Parro gemaakt.

    Voor een gesprek metde directeur (Kees de Korte, directie@noachschool.nl), of de Intern Begeleider (Barthe Bassa- Verrips, b.bassa@noachschool.nl)neemt u contact op met school via de telefoon of de mail.

Weergave Schooltijden en opvang

Welk rooster hanteert deze school?

Continurooster

korte middagpauze, alle kinderen blijven over op school, één of meerdere middagen per week vrij

Opmerkingen bij het rooster
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
VrijdagGroep 1 en 2 zijn vrij. Groep 3 is de middag vrij

Handige informatie

  • Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?

    Een goed contact tussen school en huis is van groot belang. Enerzijds informeert de school u over belangrijke gebeurtenissen, over algemene zaken en over het wel en wee van uw kind. Anderzijds is het voor de school heel goed als u ons inlichtingen geeft over eventuele bijzonderheden rond uw eigen kind.

    De school verwacht van u dat u het opvoed- en onderwijskundig beleid van school onderschrijft en steunt. Het is heel belangrijk dat ouders positief spreken over school en leerkrachten, zeker als het in het bijzijn van hun kinderen is. Als er belangrijke zaken zijn die we op school moeten weten, kunt u na schooltijd bij de leerkracht terecht of de leerkracht een bericht sturen via de ouderportaalapp, of mailen. Wij streven ernaar binnen twee dagen te reageren.

  • Op welke manier informeert deze school de ouders?

    U krijgt uw informatie binnen via de vele contacten die er zijn. Denk alleen maaraan de informatie die uw kind dagelijks aanlevert. Onze school kent echter nog meer vormen van contact. Naast de ouderbezoeken, kijkmorgen, de voortgangsgesprekkenen de tien-minuten-gesprekken kunt u ons altijd aanspreken, telefonisch of gewoon op school.

    We maken ook gebruik van Parro. Met deze app kunt u rechtstreeks contact zoeken met de leerkracht en deze een bericht sturen of een ziekmelding doen. Ook voor de gespreksavonden wordt gebruik gemaakt van Parro.

    Verdere vormen van contact zijn: nieuwsbrieven, schoolkranten, ledenvergadering, ouderavond, project, vieringen enonze website www.noachschool.nl.

  • Hoe kunnen ouders meedenken en -praten over het beleid?

    Ouders praten mee via:

    • Ouderplatform
    • Ouderraad
    • Medezeggenschapsraad
  • Wat is de klachtenregeling?

    Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo kan het voorkomen dat u een klacht heeft over het één of ander.

    Bij een klacht gaat u als volgt te werk:

    1. U bespreekt uw klacht eerst met de groepsleerkracht.

    2. Indien nodig meldt u uw klacht daarna bij de directeur.

    3. Alsdat overleg geen bevredigende oplossing biedt, dan neemt u contact op met één van de leden van het bestuur.

    Vanuit de landelijke pers weten we allemaal dat op scholen ook wantoestanden kunnen voorkomen. We praten dan over zaken als: seksuele intimidatie of misbruik, discriminatie, agressie, gebruik van geweld tegen leerlingen. We hopen dat we van de klachtenregeling geen gebruik hoeven te maken. Maar als dit wel zo is, dan kunnen zeer complexe en juridische problemen op ons afkomen. Voor klachten op dit terrein zijn we daarom aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie Primair en Voortgezet onderwijs die ingesteld is door de Vereniging Besturenraad Protestants Christelijk Onderwijs. Zij hebben ook een klachtenregeling. In deze klachtenregeling is de procedure weergegeven hoe gehandeld moet worden, wanneer een leerling, een oud-leerling, een ouder en verder een ieder die bij de school betrokken is, een klacht wil indienen.

    De personele invulling binnen de Noachschool en binnen de Landelijke Klachtencommissie zijn hieronder weergegeven:

    Contactpersoon Noachschool: Huisarts C. Noppe Dorpsstraat 52 4145KD Schoonrewoerd

    Vertrouwenspersonen PCPO Trivia: Dhr. Jan Hogenhout 0611721746, j.hogenhout@me.nl

    Voorzitter Landelijke Klachtencommissie primair en voortgezet onderwijs:

    Mr. H.C. Naves,

    Oosteinde 114,

    Postbus907,

    2270AX Voorburg

    Tel:070 – 3481228/260

    Secretaris Landelijke Klachtencommissie primair en voortgezet onderwijs

    Mr. A.M. Rijs

    p/a Celebesstraat 16

    3531KC Utrecht

    tel:030 – 2306037(op werkdagen van 9-12 uur en van 13.30-17.00 uur)

  • Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?

    Ouders zijn op verschillende manieren actief in de school. We kunnen niet zonder hun hulp en betrokkenheid.

    Een aantal activiteiten zijn:

    • helpen bij het zwemmen
    • helpen bij het leesonderwijs
    • helpen bij de praktische verkeerslessen van School op Seef
    • helpen bij creatieve middagenof groot atelier
    • Controle op luizen na iedere vakantie
    • hulp verjaardagen-dag
    • tuinonderhoud
    • schoonmaakactie
    • vervoer naar excursies
    • Hulp bij het schoolkamp
    • etc.

    Voor sportactiviteiten en vieringen wordt meestal de hulp gevraagd van de ouderraad(soms aangevuld met andere ouders). Hulpouders worden via het ouderportaal gevraagd om mee te helpen met activiteiten.

  • Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?

    €37,50

    Wat wordt met dat geld gedaan?

    • Kerst
    • Schoolkamp
    • Schoolreis
    • Sinterklaas
    • Excursies
    • Koningsspelen
    • Verjaardagendag

    Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?

    Ja

    Wat wordt daarmee betaald?

    Incidenteel wordt een bijdrage gevraagd voor een excursie of vervoer naar een activiteit.

    Extra informatie over ouderbijdrage

    De wetgeving over de vrijwillige ouderbijdrage is per 1 augustus 2021 aangescherpt. Scholen mogen geen kinderen meer uitsluiten van extra activiteiten die de school aanbiedt als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen. De school is verplicht dit te melden in de schoolgids.

    Het niet betalen van de vrijwillige ouderbijdrage leidt niet tot het uitsluiten van leerlingen van deelname aan activiteiten.

    De ouderbijdrage komt volledig ten gunste van de leerling. Voor een schoolreis of andere activiteit vragen we normaliter geen extra bijdrage. Voor het schoolkamp vragen we een vergoeding van € 25,- voor het busvervoer

  • Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?

    Over schoolverzuim

    Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.

    Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
    • bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
    • bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
    • voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.

    Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.

    Hoe melden ouders hun kind ziek?

    Ouders kunnen hun kinderen ziekmelding door:

    • Een telefonische ziekmelding te doen.
    • Een ziekmelding via Parro te doen (heeft de voorkeur)

    Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?

    Ouder kunnen een verlofaanvraag doen:

    • d.m.v. een ingevuld verlofformulier (welke op de schoolsite te downloaden is en op school verkrijgbaar)
    • d.m.v. een verlofaanvraag via Parro

    Bij het aanvragen van verlof voor meerdere dage vragen wij u altijd contact te zoeken met de directeur.

  • Wat is het toelatingsbeleid?

    We hebben een open aannamebeleid.

Waar wonen de leerlingen van deze school?

In welk postcodegebied wonen de leerlingen van deze school?

PostcodegebiedAantal leerlingenPercentage
414512862,7%
41433115,2%
4151125,9%
412194,4%
410573,4%
4102<5
4106<5
4107<5
4128<5
4131<5
4141<5
4142<5
4152<5
4153<5

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

  • Schoolveiligheidsplan
  • Anti-pestprotocol
  • Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • VragenlijstOudersVeiligheidenwelbevinden20222 (pdf)
  • Vragenlijstsocialeveiligheidleerlingenoktober2021 (pdf)
  • SocialeVeiligheidllnnovember2022 (pdf)
  • Welk anti-pestprogramma wordt gebruikt?

    We werken op school met het programma De Vreedzame School.We accepteren het niet als er oponzeschoolleerlingenwordengepest.

    De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen.

  • Hoe toetst de school de sociale veiligheid?

    De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: WMK.

    Toelichting van de school

    Elk schooljaar wordt onder de leerlingen van groep 5 t/m 8 de sociale veiligheidspeiling vanuit WMK en Cito in Beeld!afgenomen. De resultaten worden gepubliceerd.
  • Wie is de anti-pestcoördinator of vertrouwenspersoon?

    Anti-pestcoördinatoren

    Mevr. Bassa

    Stuur een e-mail

    Dhr. De Korte

    Stuur een e-mail

    Vertrouwenspersoon

    Dhr. Hogenhout

    Stuur een e-mail

CBS Noachschool (Schoonrewoerd) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
TimePayment - Real Customer Reviews
TimePayment Reviews and Complaints
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Apply for a credit card
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Receptionist Position Near Me
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6382

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.